lauantai 23. kesäkuuta 2012

Lähtotunnelmissa

Vielä viimeiset päivitykset kotomaan kamaralta. Huomenna tähän aikaa meidän pitäisi olla jo tavarat purettuna ensimmäisessä majatalossa.
Näillä näkymin kaikki kunnossa. Finnair vahvisti muutama viikko sitten, että myös pyörät saadaan mukaan pyöräretkelle, se helpottaa kovasti. Tavarat mahtuivat mainiosti sivulaukkuihin ja lähettilaukkuun  (paino yht. 8.2 kg) sekä selkäreppuun (paino 6 kg) ja tankolaukkuun (0.8 kg +  ehkä järkkärikamera). Laukuissa oli pakattuna myös pyöräilykengät, joten aavistuksen verran taakka kevenee, kun ollaan oikeasti ajamassa. Myöskään taxi Helsinki ei soittanut tänään klo 16:een mennessä, joten oletuksenamme on, että tilataksi odottaa meitä huomenna alaovella sovittuna aikana.


Kaksi pyörää, kaksi sivulaukkua, kaksi kypärää, reppu, lähettilaukku ja tankolaukku
Tulevan viikon säätila näyttää vaihtelevalta.
Ei toki koko aikaa olla Ljubljanassa, joten toivotaan, että paikallissäät suosivat säästämällä meidät pahimmilta ukkoskuuroilta.
Alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat kevään aikana. Tourin sijasta päädyimme siihen, että viivymme samassa yöpaikassa aina muutaman yön, se mahdollistaa pyöräilyn riemuista nauttimisen välillä ilman tavarapaljoutta. Tämän hetkinen reittisuunnitelma tuossa alla. Todennäköisesti suunnilleen toteutuukin, sillä majoitukset on tehty suunnitelman mukaan.
Kentältä 2,1 km => (isäntäväki noutaa pakettiautolla veloituksetta! Ajatuksemme oli polkaista tuo pätkä, mutta koska kuljetuslaatikot pitää saada mukaan, tarvitaan autokyyti.)
1. yö su-ma 24.-25.6. 58€ (sis. aamiaisen)
Šenčur
32,4 km =>
2.-3.yö, ma-ke 25.-27.6. 90€ (aamiainen 7€)
Bled
52,8 km => Ljubljanaan, josta juna Mariboriin
4.-5.yö, ke-pe 27.-29.6. 132€ (sis. aamiaisen)
Maribor
60,5 km => Celjeen, josta juna Ljubljanaan
6. ja 7. yö pe-su 29.6.-1.7. 120€ (ei aamiaista)
Ljubljana

Ajatus on siis pyöräillä näiden etappien lisäksi majapaikoista lähiympäristöön. Kilometrejä kerrytetään fiiliksen mukaan, millekään rääkkiretkelle ei olla lähdössä (minä ainakaan) vaan reissun on myös tarkoitus toimia rentouttavana lomana. Maaston lisäksi tänään alkoi jännittää myös säätila. Goretexit on pakattu mukaan, mutta vaikka kroppa pysyisikin kuivana, voisi tuo mieliala pysyä korkeammalla pienoisessa auringon paisteessa. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti