maanantai 13. helmikuuta 2012

Reittimuutoksia?

Ljubljana
Muutokset alkavat ennnen kuin on ensimmäisiäkään suunnitelmia ehditty panna täytäntöön. Parempi tietysti niin.

Timo laittoi Fillarifoorumille kyselyä kokemuksista Sloveniassa pyöräilystä. Vastauksiakin tuli, kiitos vaan vastaajille, ja nehän herättivät meidät ihan uusiin aatoksiin. Että eihän sitä tosiaan ole pakko koko maata kiertää (no ei se nyt varsinaisesti ollut ajatuskaan), vähintään yhtä varteenotettava ajatus olisi ajaa jonnekin päin maata, pitää tukikohta yhdessä tai kahdessa paikassa, ja tehdä päiväretkiä sieltä käsin.

Ensimmäinen majoitus on nyt varattu. Kaksi yötä ljubljanalaisessa Mescanka-hostellissa. Huonehinta 60€/yö, oma suihku ja vessa, itse talo näyttää todella viehättävältä. Aamiaista ei ole, mutta eiköhän pääkaupungista löydy aamiaistarjoiluja.
http://www.booking.com/hotel/si/mescanka.html?aid=337999&lang=en

Suhtauduin epäillen noihin hotellivarausten "toimi heti, vain yksi huone jäljellä!" -kommentteihin, mutta kai niissä sitten jokin totuus piilee. Varauksen tehtyäni listaan tuli teksti "loppuunmyyty!" ja se sama teksti näyttää siellä olevan edelleen.

Laitoin varauksen jälkeen viestiä hostelliin viestiä, että olemme tulossa fillareilla, onnistuuko pyörien säilytys? Vastaus tuli todella nopeasti, että toki, pihalla on lukittava varasto, jossa omistaja itsekin pyöräänsä säilyttää. Lisäksi hän kertoi, että respaa ei ole, että jos ystävällisesti ilmoitatte vuorokautta ennen noin-saapumisaikanne, niin hän tietää olla paikalla. Tuli hyvä mieli. Ja muistui taas mieleen se edellinen reissu, miten ystävällisiä ihmiset oikeasti olivatkaan. Oikein odotan, että tulisi jo kesä!

Ljubljanica-joki

Mutta piankos tämä kevät tässä kuluu, reissua suunnitellessa. Nyt on tosiaan vinkkien pohjalta mietintämyssyssä Bohinjin alue pohjoisessa. Maa lienee kierretty moneen otteeseen ennen kuin kesäkuu koittaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti